Is toch eigenlijk grappig, dat ik wel al verteld heb dat ik ingewikkeld opgroeide, een aantal ‘prägende Erlebnisse’ (pittige, doch mij vormende ervaringen) meemaakte, en hoe ik hier na een behoorlijke bak zelflering door gekomen ben, maar ik deelde nog geen small talk over wat mijn favoriete pannenkoek, reisbestemming, of meest vieze eten is.

Vraag is wel of je dat echt wilt weten, maar ok, komt ie:
– Pannenkoek: met pindakaas.
– Reisstemming: Nieuw Zeeland.
– Kan ik echt niet eten: aardappels (behalve als ze gefrituurd zijn 😉).

En verder. Als je me écht beter kent, dan weet je…
… dat ik mijn man in 2000 in Australië ontmoette. Hij komt uit Duitsland en vandaar dat ik er wel eens een Duitse uitdrukking doorheen gooi, omdat die dan de zaak dan beter vat, zoals ‘prägende Erlebnisse’.

… dat ik ouder ben dan je denkt 😉 – sinds vorige week 45 jaar! Mijn hele leven schatten mensen me al minstens 10 jaar jonger. Zo moest ik, toen we in Nieuw Zeeland woonden, ook op mijn 27e nog regelmatig mijn ID showen als ik een flesje Sav. Blanc kocht.

… dat ik echt helemaal níks kan met uitspraken zoals ‘meisjes fiets’, of ‘kleurboek voor jongens’. Serieus! Een fiets is een fiets, en een kleurboek een kleurboek, en wie er op wil rijden of in wil kleuren: go for it!

… dat ik paard rijd. Hier ben ik in de zomer van 2020 weer mee begonnen. Als kind reed ik en nu rijdt mijn dochter. Dus na een half jaar in de kantine zitten en haar zien genieten dacht ik: verrek! Dat wil ik ook weer!

Nóg meer over me weten? Bijvoorbeeld over mijn kronkelweg qua werkervaringen en opleidingen? Die staan hier.