Referenties

“Omdat ik vastliep op mijn werk, vanwege problemen in de privésfeer die verband houden met mijn jeugd/opvoeding ben ik aan het coachtraject begonnen. De vergelijkbare ervaring die Lieke heeft met een afwezige ouder, en de impact die dat op je heeft als volwassene, sprak me er in aan.

Na afloop van het traject durf ik nu beter aan te geven dat/als ik iets niet wil in plaats van de confrontatie te mijden. Wat me het meest geholpen heeft in Lieke’s aanpak is dat ze vergelijkbare ervaringen met haar moeder/opvoeding deelt, en hoe je hier anders/beter mee kunt dealen in je eigen leven.”
-Sophie

“Lieke is een dame met veel (psychologische) levenservaring en door de wol geverfd, vanwege haar eigen geschiedenis. Lieke heeft intens leren kijken en onderzoeken, en weet wat de ander nodig heeft. Hierdoor kan ze mensen heel erg divers en breed bedienen in hun vraag en behoeften. Ook is Lieke scherp en kan ze goed de zaken in perspectief plaatsen.”
-Veronique

“Ik werd gegrepen door een post van Lieke en eigenlijk dacht ik ‘nee joh, zoveel patronen en bagage draag ik niet mee en ik heb er toch geen tijd voor’. Toch plande ik een kennismakings-gesprek in en voelde toen ‘dit ga ik nu wel doen! Voor mijzelf!’ Wat me het meeste aansprak tijdens het coahtraject was het gevoel van maatwerk. Je voelt dat Lieke open staat voor jouw verhaal en genoeg oefeningen en tekst bezit om de sessie passend naar jouw hulpvraag te maken. Heel knap. Ik heb geen één keer ervaren dat er iets werd afgekapt bijvoorbeeld.

Wat er nu anders is dan voor ik aan het traject begon is dat ik nu meer kennis heb van mijn eigen handelen. Ik heb leren begrijpen waar bepaalde patronen van mijzelf vandaan komen. En kan er nu dus beter mee omgaan en dingen accepteren. Daardoor ben ik veel rustiger geworden en het allerbelangrijkste veel liever voor mijzelf.

Lieke’s zorgvuldig aanpak en de kracht om mij te laten ervaren dat het hoe dan ook goed is, hebben me het meest geholpen in haar aanpak. En dat een dag van 20% ook heel waardevol kan zijn. Als ik die 20% dan maar wel met volle aandacht besteedt aan datgene wat ik wil. Ook de kennis in het omgaan met pubers. Steeds een spiegel met een handige vraag die je dan laat nadenken over de situatie. Het scheelt veel energie slurpende momenten in huis. Heel tof!
– Rian

“Ik kwam Lieke online tegen en was ervan ondersteboven hoe zeer ik me herkende in haar omschrijvingen. Toen wist ik waar de oorzaak lag en wilde ik er iets aan doen!

Ik verloor namelijk veel energie en tijd met me druk maken over de gevoelens van anderen. Ik was continu bezig met het iedereen naar de zin maken, indien nodig ten koste van mezelf. Ik cijferde mezelf volledig weg. Ook kon ik me overmatig veel zorgen maken in lastige situaties en dacht ik alles al 10 stappen vooruit, zodat ik precies wist wat er kon en ging gebeuren. Onwijs vermoeiend.

Tijdens het traject sprak de hands-on aanpak me het meeste aan. Lieke is een zeer prettig en open persoon, waardoor ik alles met haar durfde te delen. In de sessies sprongen we meteen op de situaties en ervaringen die ik vertelde in, waardoor ik hele praktische handvatten kreeg hoe ik er in de toekomst mee om kon gaan. Ze hield me een liefdevolle spiegel voor en heeft me ontzettend veel inzichten gegeven waar ik écht iets mee kan.

Ik heb nu na afloop het gevoel dat ik daadwerkelijk meer tools in handen heb om te reageren in moeilijke situaties, en ik maak me minder zorgen over het anderen naar de zin maken. Ik durf meer hulp aan te nemen en let beter op mijn eigen grenzen. Ik weet waar mijn allereerste respons vandaan komt, maar ook hoe ik even op pauze druk en kan kiezen hoe ik reageer. Ik heb veel meer rust, tijd en energie!

Lieke’s aanpak met praktische oefeningen hebben me het meeste geholpen. Het was heel fijn om niet alleen maar te zitten en praten, maar de inzichten door de oefeningen echt te VOELEN.

En Lieke is zooo’n fijn mens, ik vind het bijna magisch hoe ze haar traject doet. Het is moeilijk uit te leggen, ik kan je alleen maar aanraden om dit traject écht te doen als je meer voor jezelf wil kiezen!”
– Saskia

“Het is ontzettend waardevol om samen met Lieke te onderzoeken waar je tegen aan loopt en wat daaraan ten grondslag ligt. En belangrijker, hoe je je daarvan kunt losmaken, zodat je patronen kunt doorbreken en jouw ware ik steeds meer naar boven kan komen.

Lieke is in staat goed te luisteren en onderliggende gevoelens en gedachten op te pikken. Lieke toont respect voor alle gevoelens die er zijn; je kunt jezelf zijn met al je kwetsbaarheden. Ze helpt om jouw eigen gedachten te ordenen, patronen te herkennen, maar ook juist de verschillen te (h)erkennen. Dit doet ze door het stellen van vragen, maar vooral ook door te spiegelen en je terug te geven wat je zelf wellicht niet (meer) zo goed ziet. Ook, en misschien wel juist, jouw kwaliteiten waarvan je je niet meer zo bewust bent.

Zo word je geholpen nieuwe inzichten te verkrijgen, en weer het vertrouwen te winnen, waarmee je echt verder kunt. Op jouw eigen tempo, met kleine stapjes en praktische tips.”
-Sabine

“Het coachingstraject met Lieke heeft mij veel opgeleverd. Lieke is erg prettig in de omgang, is open en stelt goede verdiepende vragen. Dat heeft mij wel aan het denken gezet en mij meer bewuster gemaakt. Ook het toepassen van verschillende oefeningen vond ik erg waardevol. Het heeft mij meer rust gebracht.
-Mireille

“Bij Lieke mag alles er zijn. Vanuit rust en verbinding bracht Lieke me vol compassie naar de kern van mijn eigen onrust en pijn. En iedere keer gaf Lieke me daar weer inzicht en een nieuw perspectief waardoor het allemaal weer een stuk lichter werd. In de gesprekken met Lieke kom ik weer bij mijn eigen kracht. Bij Lieke voel ik me superveilig en gezien!”
-Esther

“In de coaching die ik met Lieke had, merk ik dat zij de tijd en rust neemt, echt aandacht heeft om met je mee in te zoomen wat er nu echt speelt. Daarnaast overziet ze snel en is gericht op de kern van het probleem. Door haar rake vragen heeft ze mij nieuwe inzichten gegeven.”
-Eveline

“Ik ben aan het coachtraject begonnen omdat ik meer vanuit mijn gevoel wilde verwerken en aangaan, in plaats vanuit mijn hoofd. In eerste instantie om zo een relaxtere moeder te zijn, maar ik ben nu ook heel blij voor mezelf dat ik dit gedaan heb. Lieke’s sensitiviteit is wat me het meest aansprak tijdens het traject.

Lieke wist mij bij de kennismaking al te raken, waardoor ik ook niet anders wilde dan dit traject met haar aangaan. Er was ruimte voor mijn grenzen en tegelijkertijd durfde ik over angsten heen te stappen omdat zij dit begeleidde.

Nu na het traject sta ik veel dichter bij mijn gevoel en begrijp ik beter waar mijn pijn en worsteling vandaan komt, dat accepteer ik en ik heb het daardoor veel kleiner heb kunnen maken voor mezelf. Doordat het er nu mag zijn.

In het traject hebben de opdrachten mij erg geholpen doordat het soms best confronterend was. Daarnaast is Lieke een hele warme vrouw, die mij ontzettend veel vertrouwen heeft gegeven om “door de modder te baggeren” om zo dichterbij de beste versie van mezelf te komen.
-Stephanie

Ik ben Lieke,

… en ik leer vrouwen die opgroeiden met een mentaal/fysiek afwezige ouder, die altijd voor iedereen klaar staan en keihard werken, maar zich ondertussen voortdurend schuldig voelen en hun eigen grenzen niet durven bewaken, om nu écht met hun verleden te dealen en van binnenuit te gaan leven, zodat ze zich knetter stevig in hun schoenen voelen staan! (voor zichzelf én voor hun kinderen!)

Als systemisch coach begeleid ik je op basis van systemisch werken, familieopstellingen, transactionele analyse en NLP. Ook put ik uit methoden op het gebied van lichaamswerk en Vipassana meditatie. Als ervaringsdeskundige breng ik eigen voorbeelden in tijdens het begeleiden.

Boek jouw gratis
check gesprek

Jij vertelt me jouw verhaal, de plekken in je leven waar je steeds weer wiebelt, en na een half uur heb je sowieso twee concrete tips en weten we of ik op dit moment iets voor je kan betekenen.

Op verzoek zijn sommige namen van mijn klanten geanonimiseerd met een pseudoniem.