Hic et Nunc

Hic et Nunc is
Latijn voor ‘hier en nu’

Alles gebeurt in het hier en nu, het hier en nu wordt gevoed door je verleden en je voelt er een verlangen voor de toekomst.

Alleen hier en nu kan je andere stappen maken. Je verleden is gebeurd. Hoe zeer je ook wenst dat het anders was, wat gebeurd is, is gebeurd en heeft je gevormd naar wie je vandaag bent. Om iets in de toekomst anders te doen, helpt het om je verleden te kennen.

Hic et Nunc was ook de spreuk die boven de deur van ons huis in Leiderdorp hing. Het bord zie je op mijn site voorbijkomen. Daarmee staat Hic et Nunc voor mij ook voor waar ik zelf vandaan kom, mijn ouderlijk huis en dus mijn verleden.

In mijn logo vind je de lemniscaat – het teken voor oneindig: alles gaat altijd door, maar je kan zelf keuzes maken over hóe het door gaat en oefenen om het anders te gaan doen. Voor mij staat het kruispunt in de lemniscaat ook weer voor hier en nu. Ik geloof hier zó in dat de lemniscaat zelfs op mijn enkel getatoeëerd staat, samen met drie kreeftsymbolen voor mijn dochters en mijzelf.

Ik ben Lieke,

… en ik leer vrouwen die opgroeiden met een mentaal/fysiek afwezige ouder, die altijd voor iedereen klaar staan en keihard werken, maar zich ondertussen voortdurend schuldig voelen en hun eigen grenzen niet durven bewaken, om nu écht met hun verleden te dealen en van binnenuit te gaan leven, zodat ze zich knetter stevig in hun schoenen voelen staan! (voor zichzelf én voor hun kinderen!)

Als systemisch coach begeleid ik je op basis van systemisch werken, familieopstellingen, transactionele analyse en NLP. Ook put ik uit methoden op het gebied van lichaamswerk en Vipassana meditatie. Als ervaringsdeskundige breng ik eigen voorbeelden in tijdens het begeleiden.

Boek jouw gratis
check gesprek

Jij vertelt me jouw verhaal, de plekken in je leven waar je steeds weer wiebelt, en na een half uur heb je sowieso twee concrete tips en weten we of ik op dit moment iets voor je kan betekenen.