Opleidingen

Kronkelweg

Wat een kronkelweg heb ik gelopen. Van Vrije School (die mij niet paste) en een havo advies, via de havo, naar het HBO naar uiteindelijk een cum laude master titel.

Alle opleidingen die ik ooit gedaan heb, en nog doe, dragen bij aan wie ik ben en hoe ik coach. Als geen ander weet ik dat niks ooit ‘set in stone’ is. Dat je altijd zélf een nieuwe stap op je weg kan kiezen. Hoe meer stappen ik maakte, hoe beter ik mijn weg kende en ging belopen.

Ik zwierde me eerst een partij in de rondte! Maar ik heb nooit en van niks ooit spijt gehad!

Door mijn kronkelpad heb ik namelijk ervaring in verschillende werkomgevingen opgedaan: universiteit, consultancy, overheid, consumer marketing, goede doelen wereld. Ook heb ik in verschillende functies en rollen in organisaties gewerkt: van secretaresse, marketing assistent en junior onderzoeker tot beleidsonderzoeker, trainingscoördinator en senior adviseur. En niet alleen in Nederland, maar ik werkte en woonde ook in Berlijn en Nieuw Zeeland.

Voor een volledig overzicht, zie mijn LinkedIn.

Opleidingen coach vak

 

 • Phoenix Opleidingen post-HBO (2019-2022) – Driejarige opleiding – Systemisch werken, NLP en Transactionele Analyse
 • Phoenix Opleidingen (2021) – Training ‘Rouw en Rouwverwerking’
 • Phoenix Opleidingen (2020) – Training ‘Moeder en Dochter’
 • Smara Opleidingen (2020) – Opleiding Tafelopstellingen systemisch coachen
 • Verschillende op persoonlijk leiderschap en coach vaardigheden gerichte trainingen (2015-2017):
  • Van Harte en Lingsma: Adviseren als Beroep
  • Learn it: Coachingsvaardigheden, praktische basisvaardigheden
  • Learn it: Train de Trainer
 • Meditatie – Cursussen & Ervaring (2003-2015) – Vipassana

Ik ben Lieke,

… en ik leer vrouwen die opgroeiden met een mentaal/fysiek afwezige ouder, die altijd voor iedereen klaar staan en keihard werken, maar zich ondertussen voortdurend schuldig voelen en hun eigen grenzen niet durven bewaken, om nu écht met hun verleden te dealen en van binnenuit te gaan leven, zodat ze zich knetter stevig in hun schoenen voelen staan! (voor zichzelf én voor hun kinderen!)

Als systemisch coach begeleid ik je op basis van systemisch werken, familieopstellingen, transactionele analyse en NLP. Ook put ik uit methoden op het gebied van lichaamswerk en Vipassana meditatie. Als ervaringsdeskundige breng ik eigen voorbeelden in tijdens het begeleiden.

Boek jouw gratis
check gesprek

Jij vertelt me jouw verhaal, de plekken in je leven waar je steeds weer wiebelt, en na een half uur heb je sowieso twee concrete tips en weten we of ik op dit moment iets voor je kan betekenen.