Knetter stevig in je schoenen!

NIEUWS per 1 sep 2023:
Ik stop met 1 op 1 coaching.  Hiervoor kan geen afspraak meer worden ingepland. Toelichting, zie hier: Cirkel

Herken je dit?

Jij groeide zelf niet op in een all-day-every-day-happy-famliy met twee ouders die ‘gewoon’ aanwezig waren. Inmiddels ben je ‘groot’, heb je alles lekker op een rijtje en is het eind goed al goed, toch?

Mwoh… niet echt, want diep van binnen…

  • Twijfel je vaak aan hoe het eigenlijk allemaal moet… Moeder zijn. Vrouw zijn. Gewoon ‘jezelf’ zijn. Zucht, je dacht dat je dat vanaf rond je 35e echt wel uitgevogeld zou hebben…
  • Ben je het inmiddels behoorlijk zat dat je je nog steeds zó laat raken door van die kleine opmerkingen waar anderen immuun voor lijken… Sta je daar verdomme wéér met natte ogen voor je manager, of tegenover de juf. “Grow up en stel je niet zo aan” bijt je jezelf streng toe!
  • Voel je je tekort schieten als je in je goed geplande agenda kijkt (ja, check maar even!). Daar staat namelijk veel te vaak een kruis door iets wat je voor jezelf ingepland had. Die ene keer had je partner ineens een afspraak, en die andere keer belde je manager voor een ‘spoedje’ (wat volgens jou gewoon de volgende dag had gekund… maar goed). Pff, kan je nou nóg niet voet bij stuk houden?!
  • Vrat je jezelf weer op gisteravond. Je belde je moeder om je hart te luchten, maar binnen 2 minuten zat jij weer naar háár problemen te luisteren en háár advies te geven – dat ze trouwens tóch weer niet op gaat volgen! Je had je zo voorgenomen, je niet meer hier in te laten zuigen. In plaatst van opgeladen, leg je na het gesprek futloos en leeg je telefoon weg. Waarom loopt dit altijd zo?
  • Weet je dat je vanavond ook weer de laatste bent die op bed ligt omdat je nog werkmail wegwerkt – van dat project dat éigenlijk je collega zou oppakken, weet je nog? – maar ja… je voelt je gewoon verantwoordelijk voor wat er moet gebeuren, je manager vind het fijn als het af is, en het gaat nou eenmaal sneller gaat als jij het ff doet!

Is dit hoe je het voor je zag?

Nou NEE!

Hoe zou het voor je zijn als je nu écht meer voor jezelf en minder voor anderen zou zorgen, zodat je:

  • nu eindelijk stevig in je schoenen staat, nu je een ‘groot mens’ bent!
  • je zakdoekjes in je tas kan laten bij een gesprek met je manager of de juf.
  • voet bij stuk houdt als er weer eens een probleem van een ander door jouw ‘eigen tijd’ heen dreigt te fietsen.
  • zelf ook ruim aan bod komt als je met je moeder belt, of met die ene vriendin, of met … nou ja, in gesprekken dus.
  • ‘nee’ zegt in situaties waarvan je eerst niet eens wist dat dit een optie was!

Vrouw, dit is écht mogelijk!

Ik begeleid je in 7 sessies van 1 uur + een 30 min. online bonus sessie in Utrecht en online (combi, of alles live), waarin we zonder treuzelen aan de slag gaan. Tussen de sessies door maak je power opdrachten ‘mit Langzeitwirkung’. Het traject duurt 3 maanden, we gaan in deze tijd een intensieve verbinding aan.

Aan het einde van het traject sta je knetter stevig in je schoenen, snotter je merkbaar minder en bewaak je jouw ‘eigen tijd’ en grenzen met een bak minder schuldgevoel. Je krijgt meer grip op gesprekken die eerder door je vingers glipten en ‘nee zeggen’ (oftewel: ‘ja’ voor jezelf!) gaat je steeds beter af.

Ik ben systemisch coach en begeleid op basis van systemisch werken, familieopstellingen, transactionele analyse en NLP (opgeleid bij Phoenix Opleidingen). Daarnaast put ik uit eigen ervaringen op het gebied van lichaamswerk en meditatie.

check gesprek

Jij vertelt me jouw verhaal, de plekken in je leven waar je steeds weer wiebelt, en na een half uur heb je sowieso twee concrete tips en weten we of ik op dit moment iets voor je kan betekenen.

Knetter stevig in je schoenen!

Het individueel coachtraject bestaat uit:
√   7 x full focus 1:1 sessie van 1 uur
√   Krachtige systemische oefening elke sessie
√   Power opdrachten ‘mit Langzeitwirkung’ tussen de sessies
√   BONUS 30 min. online sessie na afloop traject

Investering voor complete traject is op dit moment: € 1.179,-
(betaling in 3 termijnen van € 419,- mogelijk)

Praktische zaken:
– Boek een check gesprek voor jouw plek!

– Live in hartje Utrecht (4 sessies zijn in overleg online mogelijk)
– Sessies op vrijdag op vaste tijd

NIEUWS per 1 sep 2023:
Ik stop met 1 op 1 coaching.  Hiervoor kan geen afspraak meer worden ingepland. Toelichting, zie hier: Cirkel

check gesprek

Jij vertelt me jouw verhaal, de plekken in je leven waar je steeds weer wiebelt, en na een half uur heb je sowieso twee concrete tips en weten we of ik op dit moment iets voor je kan betekenen.

Referenties

Omdat ik vastliep op mijn werk, vanwege problemen in de privésfeer die verband houden met mijn jeugd/opvoeding ben ik aan het coachtraject begonnen. De vergelijkbare ervaring die Lieke heeft met een afwezige ouder, en de impact die dat op je heeft als volwassene, sprak me er in aan. …

Ik werd gegrepen door een post van Lieke en eigenlijk dacht ik ‘nee joh, zoveel patronen en bagage draag ik niet mee en ik heb er toch geen tijd voor’. Toch plande ik een kennismakingsgesprek in en voelde toen ‘dit ga ik nu wel doen! Voor mijzelf!’ …”

Lieke is een dame met veel (psychologische) levenservaring en door de wol geverfd, vanwege haar eigen geschiedenis. …”

Veel gestelde vragen

Wat gaan we doen?

We kijken naar hoe het vroeger was, zodat je hier en nu, het voor de toekomst anders leert doen. Voor jezelf én voor je kinderen.

Ik werk met je vanuit een systemische blik via familieopstellingen, schrijfopdrachten en visualisaties.

We doen elke sessie een krachtig oefening die direct de aanzet is voor de power opdracht die je tussen de sessies door maakt.

Hoe werken we samen?

In principe zijn alle 7 sessies live in Utrecht. Ik kan jou dan in je geheel zien waardoor ik je nog scherper kan coachen.

Vier van de 7 sessies (namelijk sessie 1, 4, 5 en 6) zijn in overleg ook online mogelijk. De bonus sessie is sowieso online.

Voor elke sessie maak je een power opdracht. Daar starten we de volgende sessie mee.

Met welke methoden werk je?

Ik ben systemisch coach en begeleid op basis van systemisch werken, familieopstellingen, transactionele analyse en NLP. Daarnaast put ik uit eigen ervaringen op het gebied van lichaamswerk en meditatie.

Ik heb wel eens van familieopstellingen gehoord, en het lijkt me interessant, maar moet ik hiervoor mijn familie meenemen?

Nee. Je hoeft je familie er zelfs niks over te vertellen. Ik werk met jou, we gaan samen aan de slag. Als we in opstellingen familieleden opstellen gebruiken we hier iets voor dat jouw familielid representeert: een matje op de vloer, of houten poppetjes.

Wat is een ‘opstelling’ eigenlijk? Moet ik daar iets voor kunnen?

Je hoeft alleen jezelf mee te nemen, verder niks. Als je jezelf meeneemt, leid ik je met mijn vragen door de opstellingen en andere oefeningen in het traject heen. In een opstelling maken we visueel wat jij vertelt, door middel van matjes op de vloer of houten poppetjes. Ook werk ik met wat er verder in de ruimte is of dat nou een kapstok of stoel is, of een stuk hout.

Ik woon niet in (de buurt van) Utrecht

Ik heb klanten uit heel Nederland. Van Twente tot de kop van Noord-Holland.

Eén locatie optie is direct op Utrecht Centraal, zodat je vanuit de trein ‘rats fats’ (is Duits voor ‘heel snel’) bij me in de coach stoel zit – mét koffie of thee.

Wanneer zijn de sessies?

We plannen de 7 sessies samen direct in bij aanvang van het traject. Zo zijn de sessie afspraken voor ons beide duidelijk. De coach sessies zijn op vrijdag en je hebt je eigen vaste tijd. Tussen de sessies door heb je tijd voor de power opdrachten.

De bonus sessie plan je zelf in, in mijn online Calendly agenda – deze is op woensdagochtend.

Wanneer is dit traject níet voor mij geschikt?

Als je op dit moment onder begeleiding van een psycholoog of psychiater bent, overleg dan met je behandelaar of dit traject passend is.

Als je op dit moment vol in een burnout zit, of op een andere manier echt (psychisch) overbelast bent, is dit niet het juiste moment.

Eh... moet ik echt met mijn verleden aan de slag? Kunnen we niet gewoon aan de slag zonder om te kijken?

Ja hoor! Geen probleem!

Maar… niet bij mij. Als ik je begeleid dan kijken we naar het verleden om daarna krachtig vooruit te gaan.

We gaan aan de slag om het hier en nu anders te doen! Zo bereik je de Langzeitwirkung waardoor je knetter stevig in je schoenen gaat staan.

Gaan we het al die weken alleen over mij hebben?

Ja.

Dit hele traject gaat over jou. Dit ben je misschien niet zo gewend… Juist daarom is het zo belangrijk dat JIJ in het middelpunt staat. We zoeken naar jouw stevigheid, zodat je niet meer zo wiebelt. Als jij jouw stevige schoenen hebt gevonden, werken deze trouwens door op andere vlakken in je leven 😉

Zeg Lieke, sta jij dan echt altijd en elke dag knetter stevig in je schoenen?

Nee natuurlijk niet 😊! Ik ben boos, chagrijnig, moe, hormonaal, ongeduldig, onzeker, overprikkeld, wiebelig en weet ik wat nog meer. Het hele idee is nou juist om dáár mee om te leren gaan, dat je je wiebelig voelt, zónder dat je meteen aan je hele hebben en houwen twijfelt. Als je de hele dag blij en heppie bent, was je waarschijnlijk niet op deze site, toch? Dus…

check gesprek

Jij vertelt me jouw verhaal, de plekken in je leven waar je steeds weer wiebelt, en na een half uur heb je sowieso twee concrete tips en weten we of ik op dit moment iets voor je kan betekenen.