“Je leeft maar heel kort, maar een enkele keer, en als je straks anders wilt, kun je niet meer, mens durf te lé-ven!”

… elke keer als ik Ramses Shaffy dit hoor zingen, voel ik me 2cm groter groeien.
Ja! Durf te leven.
Ja! Durf te voelen en te doen waar je groter van groeit!

Voor mij is dat nu: ik start mijn eigen coach praktijk.

Praktijk Hic et Nunc coaching.

Hic et Nunc is Latijn voor hier en nu.

Alles gebeurt in het hier en nu, alleen in het hier en nu kan je veranderen. Het hier en nu is gevoed – positief en negatief – door het verleden. En in het hier en nu voel je je verlangens voor de toekomst.

Dit bord met Hic et Nunc spreuk hing op mijn ouderlijk huis. Daarmee staat Hic et Nunc ook voor waar ik zelf vandaan kom met alle positieve en negatieve ervaringen uit mijn eigen verleden. De bergen die ik heb beklommen, en de dalen die ik heb doorleefd, maken mij tot mij: Lieke.

Met mijn ervaringen en opleidingen op zak begeleid ik nu als systemisch coach vrouwen die opgroeiden met een psychisch zieke ouder, of om andere reden afwezige ouder, om zo Hic et Nunc, hier en nu, zelf stevige grond onder de voeten te krijgen en knetter stevig in hun schoenen te staan.